För dig som klient

Som klient hos oss bor du i eget rum i en helt nyuppförd byggnad. Rummen är rymliga och fräscha med ljus och fin inredning som skapar en trygg och trevlig känsla. Det finns ett gemensamt allrum med TV och möjligheter till interaktion med andra personer. Om viljan och dagsformen tillåter finns tillgång till en mängd fritidsaktiviteter. Här tar vi gärna emot önskemål som passar dina personliga intressen.

På Sobera motivations- och avgiftningscenter jobbar sjuksköterskor, undersköterskor, behandlingsassistenter, behandlings- och behandlingspedagoger, KBT-Steg 1 terapeut, psykiatriker och psykolog. Vid inskrivningen går vi även igenom din hälsa och hur ditt beroende sett ut. Om du har mediciner går vi även igenom aktuell medicinlista. Du får en rundvisning på enheten och vi berättar hur din vistelse här hos oss kommer se ut.

Det är viktigt för både dig och oss att vi inledningsvis går igenom avgiftningsfasen, detta för att du ska förstå vad som eventuellt kan hända. T.ex. vilka abstinensbesvär du kan tänkas få och hur vi tillsammans kan hjälpa dig genom dessa och gå mot varaktig drogfrihet.

Behandlingsinnehållet, individanpassar vi tillsammans med dig och går igenom de olika behandlingsinsatserna grundligt.

Vällagad mat från egen restaurang

Vi är väldigt stolta över kosten vi tillhandahåller hos oss. Vi har eget kök på området och våra kockar lagar näringsrik, välsmakande och välbalanserad kost. Hos oss ska maten alltid vara lagad från grunden och de som vistas hos oss är välkomna att lämna önskemål till köket.
Vi tar självklart hänsyn till specialkost och eventuella allergier när vi sätter matsedeln.